Sayfalar

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Laminat Parke Özellikleri

Laminat, matbaada istenilen renk ve desende basılmış kağıda reçine emdirilmesi sureti ile elde edilen kaplama levhalarıdır. Reçine emdirme işlemi kâğıt emprenyeleme olarak da adlandırılır. Emprenyeleme melamin formaldehit ve üre formaldehit gibi reçine malzemeleri emdirilen kâğıtların fırınlanarak kurutulması işlemidir. 
Ağaç görünümlüdür sentetik malzemedir fakat doğal ağaç değildir.
Laminat parke, laminat kaplamaların nitelikli ahşaba oranla daha ucuz olan 7-8 mm kalınlıktaki MDF, HDF ya da yongalevha levhalar üzerine yapıştırılması suretiyle üretilir. Kanserojen maddeli yapıştırıcılar kullanılarak üretilenleri de mevcuttur. 
Yapıştırma işlemi ısı ve basınç altında yapıştırıcı kullanarak yapılır. Büyük tabakalar halinde üretilen levhalar istenilen boyutlarda kesilir, ekleme detayına göre ek yerleri açılır ve paketlenerek kullanıma sunulur. Laminat parke yüzeyleri düzleme veya cilalama gibi herhangi bir işlem gerektirmez.
Laminat parkeler ucuz fiyatları ve uygulamalarının kolay ve hızlı olması nedeni ile günümüzde en yaygın kullanılan dekoratif zemin kaplamasıdır.
Uygulanması pratik ve yer kaplaması olarak fiyatına göre en iyi üründür.
Kötü yanları doğal ağaç değil sentetik malzemedir, akustik değildir tıkırtı sesleri yankılanabilir.

Laminat Parke Çeşitleri Renkleri Fotoğrafları 

Allegro


Ceviz

Kayın

Ladin

Beyaz Meşe

Çam

Iroko

Karaçam

Kiraz

Meşe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder